ХТО ВИГАДАВ СЕНДВІЧ ?

ХТО ВИГАДАВ СЕНДВІЧ?
Сандвіч або сендвіч (англ. Sandwich) це два або більше скибочки хліба або булки і кілька (хоча можна і один) шарів будь-якої їстівної всячини - м'яса, сиру, скибочки помідора і інших начинок. Сандвіч робиться, як правило, для того, щоб підкріпитися їм на ходу. Історія цього чудового блюда йде аж в вісімнадцяте сторіччя, коли був винайдений бутерброд з двома скибочками хліба.
Помилкою буде вважати, що сандвіч - це англомовне назва російського бутерброда. Втім бутерброд - назва німецька, і ніщо інше, як "хліб з маслом", про що і говорить назва - "бутер" - масло, "брод" - хліб. 

Історія походження страви:
Сандвіч був названий по імені його творця лондонського міністра Джона Монтегю, четвертого графа Сандвічского (1718-1792). Найбільш поширена версія винаходи цієї страви свідчить, що граф придумав бутерброд з двома скибочками хліба зовсім випадково. Граф був дуже азартною людиною і одного разу під час спекотної гри в карти, яка тривала кілька годин поспіль, він не знайшов часу для їжі. Джон Монтегю розпорядився слузі обсмажити тонкий шматок м'яса, відрізати тонку пластинку сиру і помістити ці скибочки між двома шматочками хліба. Сендвіч зміг підкріпитися, не відриваючись від гри. Його друзі оцінили такий спосіб відновити сили і вони теж замовили хліб «по-сандвічскі». Сьогодні існує безліч видів сендвічів, є візитною картки якийсь місцевості.

Хліб для сендвічів:
Начинок для сендвічів безліч, а от сортів хліба, що підходять для справжніх сендвічів не так вже й багато. Французький багет, наприклад. Це національний французький хліб. У нього обов'язково буде товста хрустка скоринка і гребінець. Віденський багет і скандинавський коржик також підходять для сендвіча. Паніні - плоский білий хліб з щільним м'якушем, виготовляється за технологією «класичної полувипечкі» на багетних аркушах з широкою хвилею. Тостовий хліб - це дрібнопориста «ватяна» структура м'якушки і тонка скоринка, які роблять його незамінною основою для сендвічів. Чіабатта з хрусткою скоринкою, великим ніздрюватим м'якушем, ніжним ароматом стиглого хліба. Фокаччо являє собою готовий варіант сендвіча вже після випічки. Справа в тому, що при виготовленні фокаччо використовується велика кількість оливок, сиру, сушених помідор і інших інгредієнтів (в залежності від виду вироби). Всі компоненти змішуються з тестом на стадії замісу. Це надає фокаччо неповторний смак і оригінальність.

Різновиди сендвічів:
Гамбургер або хот-дог - класичний сендвіч, відмінністю якого є ніжний м'якуш і тонка скоринка. Секрет цих виробів полягає в повному розбитті клейковини під час замісу (це усуває ефект гумового м'якушки). Спеціальні листи для випічки забезпечують однакову форму. Тонка скоринка - результат короткого часу випічки при високій температурі.
Бейгл - хліб з щільним дрібнопористі м'якушем і яскравою глянцевою поверхнею (перед випічкою його ошпарюють або ошпарюють в окропі). Класичний бейгл наповнюють сирним кремом або підкопченим лососевим маслом, а також іншими наповнювачами. Поверхня виробу обсипають насінням кунжуту, маку, смаженої цибулі і ін. В різновид бейгл входять: бублики, сушки, бублики і т.д. Одним з важливих якостей цих виробів є збереження свіжості протягом довгого часу.

Начинки:
Для начинки сендвіча можна використовувати: м'ясо, сир, ковбаса, рибне філе, копченості, порізане кружечками яйце, скибочки помідора, огірка, зелень -цибуля, салат, петрушка, шпинат. 

Запорука відмінних сендвічів:
Принцип хорошого сендвіча - не дозволити вмісту вилазити назовні при відкушуванні. Кетчуп, майонез не повинен капати і бруднити обличчя і руки. Ну і бажано, щоб його товщина відповідала тій величині, на яку може відкрити рот їдець. А далі - включайте фантазію, і все вийде.

Комментарии

  1. В блозі подана дуже цікава інформація, яка стане корисною в подальшому плануванні уроків. Дякую, що зібрали та гарно оформили таку кількість інформації, яка допоможе учням вдосконалити свої знання про британську національну кухню.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения